Thursday, April 21, 2011

BERMINAT MENJADI EJEN?

Posted by Huda Idris On 4:20 PM

kepada sesiapa yang berminat untuk menjadi ejen public gold,

sila hubungi

Idris n Zainab
nombor di sebelah.

thanks

Tuesday, December 7, 2010

PENGENALAN

Posted by Huda Idris On 2:53 PM


Salam.

Laman ini dibangunkan untuk mempromosi dan
memudahkan cara bagi warga Kuantan untuk mendapatkan dinar atau jongkong emas, sebagai salah satu alternatif untuk menyimpan wang.

Selain itu, laman ini juga bertujuan untuk memberi kefahaman tentang kebaikan penggunaan emas berbanding wang kertas.

Sistem ekonomi berasaskan dinar emas ini bukan sahaja dilihat baik dari segi material, namun kelebihannya juga dilihat dari sudut muamalah yang jauh dari syubhah dan riba.

Apa ditunggu lagi?

Mari bermuamalah dengan emas! Rahmat dalam menyimpan wang anda!

Hubungi Idris 0139766330

1 Dinar Public Gold

PRODUK

Posted by Huda Idris On 2:53 PM








PRODUK PUBLIC GOLD

1. JONGKONG EMAS PUBLIC GOLD 999.9
- 20 g
- 50 g
- 100 g
- 500 g

2. PUBLIC DINAR 916
- 1 dinar
- 5 dinar
-10 dinar

3. SYILING EMAS 999
- 50 g

Harga tertakluk pada harga semasa. Boleh rujuk harga di laman web public dinar dan public gold.
Pembelian tertakluk pada stok.


Sistem ekonomi berasaskan emas ini bukan sahaja dilihat baik dari segi material, namun kelebihannya juga dilihat dari sudut muamalah yang jauh dari syubhah dan riba.


HUBUNGI Idris 0139766330

KELEBIHAN EMAS

Posted by Huda Idris On 2:52 PM

Mengapa emas?

1. bersih dari riba

2. inflasi sifar
-harga emas jarang jatuh dalam jangka masa yg panjang, bahkan sering meningkat.

-Merujuk website public gold ;

Inflasi sifar selama 1400 tahun.

Harga ayam pada zaman Rasulullah SAW ialah satu dirham; hari ini, 1400 tahun kemudian seekor ayam masih lagi berharga 1 dirham.

- Maksudnya, nilai tu tak berubah, bukan seperti duit yang kita ada sekarang.

Jom bandingkan dengan wang sekarang.

Contohnya, Pn Mas ade rm 50 000 pada tahun 1990. Dia mampu membeli rumah banglo yg pada ketika itu berharha rm50, 000. Tapi, jika duit dia hanya disimpan di dalam bank, dia x dapat membelinya dah pada thn 2010 dgn harga yg sama. Kerana sekarang sebiji banglo tidak dapat dibeli dengan RM 50, 000.

Ini menunjukkan bahawa nilai wang tu makin rendah. Inflasi tinggi. Tapi, kalau emas, rm 50,000 kita simpan emas pada thn 1990, mungkin sekarang dah naik berpuluh2 percent.. :)

Mereka yang suka membeli barang kemas, hakikatnya mereka bukanlah membazir beli emas banyak2, tapi mereka sebenarnya bijak kerana menyimpan wang mereka dalam emas2 hiasan. Dapat berhias sekali.. !

Sistem ekonomi berasaskan dinar emas ini bukan sahaja dilihat baik dari segi material, namun kelebihannya juga dilihat dari sudut muamalah yang jauh dari syubhah dan riba.


Dinar dan Dirham merupakan matawang Islam. Mari kembalikannya.

Hubungi Idris 0139766330

PEMBELIAN

Posted by Huda Idris On 2:51 PM

1. Pilih jenis emas.

Jongkong emas (20 g, 50 g, 100 g, 500 g)

Dinar (1 dinar, 5 dinar, 10 dinar)

Syiling emas (50 g)


2. Rujuk harga semasa "We Sell" Public Gold.


3. Hubungi kami

Idris - 0139766330

Huda (UIA Ktn) - 0133085383


4. Lock harga. Persetujuan harga bersama.


5. Cash On Delivery. Penghantaran dan pembayaran dibuat serentak pada tempat yang dipersetujui bersama.


Kaedah cash on delivery dan cash and carry untuk sekitar Kuantan adalah lebih digalakkan.


6. Kaedah pembayaran lain boleh dipertimbangkan. Hubungi kami terlebih dahulu.


7. Simpan emas di tempat yang selamat.


8. Hebahkan pada orang sekeliling.


9. Untuk jual semula emas, ikut cara-cara di atas dan saya akan membeli dengan harga "We Buy". Rujuk laman web PG dan PD.

PELABURAN DENGAN EMAS

Posted by Huda Idris On 2:50 PM

Membuat pelaburan emas

Bila cerita pasal emas hiasan, mungkin timbul persoalan pula, ape beza emas dinar dan emas hiasan, kan.
Pelaburan emas secara fizikal, bleh bahagikan 3.
1. Syiling emas (dinar)
2. Jongkong emas
3. barang kemas

Daripada 3 kategori ni, hanya syiling dan jongkong sahaja yang dikategori sbg emas pelaburan. Kelebihan:
1.mudah dibawa
2. saiz, bentuk, dan berat yg standard
3. mudah ditunaikan
4. punya spread yang rendah (beza harga jual semula dan harga beli semasa)
5. boleh gadai

Emas barang kemas pula spreadnya tinggi, 25-40%. maksudnya bile dah beli, dan nak jual semula, susut nilainya dalam lingkungan peratus ni.

Kalau dinar dan jongkong public gold, peratus spreadnya lebih rendah, iaitu dalam 5-6%.

Rujukan :
Menyingkap Rahsia pelaburan Emas versi 1.10
Syukor Hashim
Admin Jutawan Emas
www.jutawanemas.com

POTENSI PELABURAN EMAS

Posted by Huda Idris On 2:44 PM


Pelaburan emas merupakan satu pelaburan yang berpotensi besar.

Apa tunggu lagi?

Mari bersama saya menggunakan emas.

Sistem ekonomi berasaskan dinar emas ini bukan sahaja dilihat baik dari segi material, namun kelebihannya juga dilihat dari sudut muamalah yang jauh dari syubhah dan riba.

Hubungi Idris 0139766330